Mina

MINA

מה זה MINA?

הפרוטוקול Mina הוא טכנולוגיית בלוקצ'יין שכבה 1.

המטרה העיקרית שלו היא להיות בלוקצ'יין שניתן להרחבה מאסיבית ולהוות כבלוקצ'יין מבוזר לחלוטין עבור תשלומים מבוזרים (שאינם בעלי סמכות מרכזית, כמו בנק).

לבלוקצ'יין של Mina יש גודל קבוע של 22KB, לא משנה כמה עסקאות הוא כולל. זאת בהשוואה לביטקוין, שכרגע יש לו גודל של 300GB, ומספר זה הולך וגדל כל הזמן (ככל שעובר הזמן כמות העסקאות הרשומות בבלוקצ'יין גדלה, וכך גם "קובץ האקסל" שמתעד את הפעולות ברשת הולך וגדל) הבעיה שעימה מתמודדים ביטקוין, ורשתות בלוקצ'יין דומות אחרות כמו אתריום, היא שזה הופך ליקר יותר ויותר מבחינה חישובית להיות מאמת צומת מלא (כורה).

עם זאת, מינה מתמודדת עם זה בכך שהיא מאפשרת לכל מי שיש לו סמארטפון (כוח מחשוב אפילו קטן ביותר) להיות מאמת צומת מלא (כורה). זה מאפשר הגברת מהירות העסקאות שכן כל אחד יכול לאמת את השרשרת בכל מקום, כל עוד יש לו חיבור לאינטרנט וטלפון.

במקרה של מינה, זה אומר שהרשת לא צריכה לאמת עסקה עם כל בלוק שנוצר. במקום זאת, הבלוקצ'יין מיוצג עם הוכחה קריפטוגרפית שניתן לאמת בקלות. ההוכחה הזו קטנה בהרבה מרוב מערכות הבלוקצ'יין האחרות ומייצגת את המצב של כל השרשרת, ולא את הבלוק האחרון.

שימושים בולטים למערכת:

• פרטיות נתונים מקצה לקצה: פרוטוקול Mina מאפשר למשתמשים לבצע פעולות רגישות בבלוקצ'יין מבלי לחשוף מידע אישי.

• אורקל (Oracle) אינטרנט ללא הרשאות: מפתחים יכולים לשלב מספר מקורות נתונים ציבוריים מהעולם החיצון לתוך היישומים המבוזרים שלהם ללא צורך בקבלת הרשאה.

הפרוטוקול משלב בתוכו את מנגנון ההסכמה של הוכחת החזקה- Proof Of Stake.

מה השימושים של המטבע? ולמה שיהיה לו ערך?

MINA הוא המטבע המשמש את פרוטוקול Mina לביצוע עסקאות ברשת. משתמשים יכולים "לנעול" את ה-MINA שלהם כדי לזכות בתגמול על עצם העובדה שהם דואגים לאבטחת הרשת. MINA משמשת גם כאמצעי התשלום של פרוטוקול MINA ומתמרצת יצרני בלוקים ליצור בלוקים.

האספקה הראשונית של MINA הייתה מיליארד אסימונים. ההיצע הכולל יגדל עם הזמן, אך האינפלציה צפויה לרדת מ-12% ל-7% בחמש השנים הראשונות. ירידות נוספות בשיעור האינפלציה יהיו כפופות להחלטות בממשל הפרוטוקול.

לקנייה
הקודם