סקירה שבועית 29 באוגוסט 2022

August 29, 2022
|
5 דק'

סקירה שבועית זו הוכנה על מנת לתת למשקיעינו ולקהל הרחב מבט מלמעלה על שוק המטבעות הדיגיטליים בו אנו פועלים.

בסקירות מסוג זה נכסה אירועים משמעותיים בשבוע החולף ומשמעותם, נבצע ניתוחי On-chain של אופי הפעילות ברשתות הבלוקצ'יין השונות ונבחן את השפעות הרשתות החברתיות על השוק.

נקודות מפתח:

• עוד ניסיון הוכחת חפות: Tether חברה לפירמת ראיית החשבון BDO כדי לפקח על תצהירי הרזרבות של החברה

• האם ההיסטוריה תחזור על עצמה? קווי הדמיון בין 2018 ל -2022

• ביטקוין ממשיך לזרום החוצה מהבורסות – מה חושבים המשקיעים?

עוד ניסיון הוכחת חפות: Tether חברה לפירמת ראיית החשבון BDO כדי לפקח על תצהירי הרזרבות של החברה

Tether – מנפקת המטבע היציב הגדול בעולם USDT, היא חברה בעלת היסטוריה ארוכה של אמון מאוד נמוך בכל הנוגע לתצהירי הרזרבות של המטבע.

בעולם המטבעות היציבים, השיטה שנחשבת לבטוחה ואמינה יותר היא שיטת הנפקת מטבע יציב המגובה בנכסים דולריים בעולם האמיתי ביחס של 1:1 לכמות המטבעות שהחברה מנפיקה. בפשטות, עבור כל USDT שהחברה מנפיקה היא אמורה להחזיק דולר אמיתי אחד באמתחותיה.  

למרות הצהרות החברה לאורך השנים, האמת רחוקה מכך. במספר בדיקות שנערכו הוכח כי החברה מחזיקה מניות ואגחים אך מעט מאוד דולרים כבטוחות למטבע. עוד נחשד שהחברה מחזיקה בכמות לא מבוטלת של מניות נדל"ן סיניות שנקלעו לבעיות בשנים האחרונות.

בניסיונות בלתי פוסקים להוכיח את חפותה ואמינותה, פועלת הפעם Tether לשיתוף פעולה עם הסניף האיטלקי של פירמת ראיית החשבון הגלובלית BDO על מנת שיפקחו על תצהירי הרזרבות של החברה.

Tether שואפת לעבור "ביקורת רזרבות מלאה" בעתיד. "ביקורת היא בראש סדר העדיפויות עבורנו", מסרה החברה, והוסיפה כי היא "מחויבת להשיג אחת כמה שיותר מהר".

USDT – שהונפק ב 2014 הוא כאמור המטבע היציב הגדול ביותר בשוק המטבעות הדיגיטליים עם שווי שוק של יותר ממיליארד דולרים נכון לכתיבת שורות אלו. נראה ש – Tether מנסה להתאים עצמה לשינוי ביחס הרגולטורים כלפי מטבעות יציבים בעקבות קריסה של כמה מהם בחודשים האחרונים.

הצעות חקיקה בארה"ב, בריטניה, יפן ובמקומות אחרים כבר צפויים להטיל כללים נוקשים יותר על מגזר המטבעות היציבים וצפויים לחייב מנפיקים כמו Tether להגיש דוחות מפורטים ותכופים יותר על הרזרבות שלהם, להגיש בקשה לרישיונות הנפקה ולבטל נכסי רזרבה שנויים במחלוקת כמו ניירות ערך מסחריים (מה ש Tether הרבה לעשות).

את דוחות הרזרבות הרבעוניים אותם מגישה Tether החלה החברה להגיש רק בגלל פשרה עם התובע הכללי של ניו יורק בפברואר 2021 על האשמות שהחברה וחברת האם שלה - ביטפינקס שיקרו לגבי רזרבות וערבבו כספי לקוחות. השניים קיבלו בשנה שעברה קנס של 42.5 מיליון דולר מהוועדה למסחר בסחורות וחוזים עתידיים בארה"ב על שקר לגבי רזרבות.

למרות הניסיון להביא לשולחן פירמת ראיית חשבון ענקית ובעלת מוניטין כמו BDO , רמת האמינות של המשקיעים כלפי המהלך הזה נמוך מאוד. בעיני רבים זה רק עניין של זמן עד ש BDO יצאו מהשת"פ ולא יסכימו לגעת בשרץ.

האם ההיסטוריה תחזור על עצמה ? קווי הדמיון בין 2018 ל -2022

293 ימים עברו מאז שיא הביטקוין האחרון שהגיע למחיר של  69,000$ . מאז הביטקוין השלים ירידה של 74% סה"כ (שנרשם ביוני האחרון) , כיום המרחק מהשיא עומד על 70%.

בשוק הדובי ב 2018 – הביטקוין השלים ירידה של 85% בשיא, בתקופה של 364 ימים, אם ההיסטוריה תחזור על עצמה אנו צפויים למצוא עצמו מגיעים לתחתית הירידות לקראת סוף השנה הנוכחית.

המרכיב הדומה בין הירידה ב 2018 לירידה הנוכחית הוא דווקא זמני הדשדוש של הביטקוין. במשך 120 ימים דשדש הביטקוין במהלך 2018 במחיר 6-7 אלף דולרים, לאחר מכן ירד ל 3,000$ יצר "תחתית מחיר" וחזר לעלות.  המצב היום – כבר 70 ימים שהביטקוין מדשדש על גבול ה 20,000$ אחרי ירידה של כ- 70%. ירידה כזו, היסטורית, היא אכן תקופה טובה לבצע DCA לצורך כניסה לשוק. זאת למרות, שאם אכן ההיסטוריה תחזור על עצמה סוף הירידות עוד לא מאחורינו.

ועדיין, חשוב לזכור, שהשוק שונה כיום. הרכב השחקנים בשוק שונה, הדינמיקה שונה, ההתאמה לשווקי ההון המסורתיים שונה ובעיקר סביבת המאקרו נראית אחרת לחלוטין. נקודה למחשבה.

ביטקוין ממשיך לזרום החוצה מהבורסות – מה חושבים המשקיעים?

מתחילת השנה, למעט חודש מאי, המטבעות נעו בכיוון אחד – החוצה מהבורסות המובילות אל ארנקים פרטיים – קרים וחמים.

כיוון זרימת המטבעות הוא הצהרת כוונות משתי סיבות – האחד: זה מראה על אי כוונתם של המשקיעים ה"יציבים יותר" לא למכור את אחזקותיהם. זרימה הפוכה תעיד על כוונה להמיר את המטבעות חזרה למטבע דולרי יציב או מטבע (אלטקוין) אחר.

Source: Arcane

הנושא השני הוא רמת האמון בבורסות וצדדים שלישיים באופן כללי. לאחר מספר שנים של אמון גובר בבורסות ובפלטפורמות הלוואות ,הסיכון שמגיע עם שימוש בצד שלישי הפך לפתע לשיקול חיוני עבור משקיעי הקריפטו. לכן לא רק מהבורסות אנו מזהים יציאה של כספים אלא גם מפלטפורמות הלוואות השונות. זה ככל הנראה בעקבות קריסת ענקי DeFi כמו צלזיוס וטרה לונה. רמת האמון בצדדים שלישיים פוחתת דרמטית.

ביוני נרשמה יציאה נטו מבורסות של 119,000 ביטקוין, היציאה הגבוהה ביותר מאז נובמבר 2020. ביולי נרשמו גם יציאות מסיביות, עם 96,000 ביטקוין. ולגבי אוגוסט – בהגיענו לקראת סוף החודש, 65,000 מטבעות כבר יצאו החוצה מבורסות.

יציאת המטבעות מהבורסות מגיעה גם בהתאמה לעלייה בביקוש "ארנקי חומרה" כמו Ledger ו-Trezor שדיווחו על  גדילה במכירות.

עם כל זאת, חשוב לראות את התמונה הגדולה והיא כזו שרכישת ביטקוין היום זמינה בעשרות אופציות שונות שאינן בורסות קריפטו כאלה ואחרות- כמו מניות עוקבות ו – ETF שמונפקות במדינות השונות. לכן סביר שתהיה יציאה מדורגת של ביטקוין מבורסות שונות בלי קשר לאובדן האמון באותן בורסות – פשוט כי התחרות גדלה.

סיכום ומבט לעתיד

מילה על מצב המאקרו – ההתייחסויות של ה- FED בכל הנוגע למלחמה הבלתי מתפשרת באינפלציה כבר השפיעה על שווקי ההון כאשר הנאסד"ק וה – NYSE הגיבו בירידות חדות במהלך הסופ"ש. ההשפעה כבר מגיעה לשוק המטבעות הדיגיטליים ועדיין לא חדלה מלהשפיע.

ברקע, השפעת השדרוג של את'ריום כבר מתחילה להתפוגג והאופוריה מתפזרת. בשבועות הקרובים, נגלה שוק הפכפך מהרגיל, כאשר הרבה משקיעים וסוחרים יגיבו להתפתחויות בשווקים.

דיסקליימר

החברה בעלת אישור המשך עיסוק מספר 57505 למתן שירות בנכס פיננסי מכוח בקשה לרישיון למתן שירות בנכס פיננסי לרשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון. החברה אינה בעלת רישיון כהגדרתו בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. אין באמור באתר משום ייעוץ ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מס ואין בו משום תחליף לשירותים כאמור המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. אין באמור באתר משום המלצה בנוגע לכדאיות השקעה במטבעות וירטואליים ו/או במוצרים או מכשירים פיננסיים כלשהם ואין בדברים משום הזמנה ו/או הצעה לביצוע פעולות במוצרים הנזכרים. אין באמור כדי להוות התחייבות להשאת תשואה כלשהי. השקעה במטבעות וירטואליים הינה מסוכנת ועשויה לגרום להפסד של מלוא ההשקעה. תחום המטבעות הווירטואליים  כרוך בחוסר וודאות רגולטורי, מיסויי ויישומי על ידי גופים שונים עמם נדרשים יחסי גומלין לצורך ביצוע פעולות