סקירה שבועית 19 בספטמבר 2022

September 19, 2022
|
6 דק'

סקירה שבועית זו הוכנה על מנת לתת למשקיעינו ולקהל הרחב מבט מלמעלה על שוק המטבעות הדיגיטליים בו אנו פועלים.

בסקירות מסוג זה נכסה אירועים משמעותיים בשבוע החולף ומשמעותם, נבצע ניתוחי On-chain של אופי הפעילות ברשתות הבלוקצ'יין השונות ונבחן את השפעות הרשתות החברתיות על השוק.

נקודות מפתח:

• לאחר המיזוג המוצלח באת'ריום, לאן עברו הכורים?

• לא מפסיקה לרכוש: MicroStrategy תנפיק מניות להגדלת החזקת הביטקוין ב 500 מיליארד דולרים

• שיאים של כל הזמנים: כרייה ומינופים

• מה צפוי להזיז את השוק ? – אירועים ששווה לשים לב השבוע

לאחר שדרוג את'ריום המוצלח, לאן עברו הכורים?

המעבר  המוצלח של את'ריום מהוכחת עבודה (POW) להוכחת החזקה (POS) הוריד כמות צריכת האנרגיה של את'ריום ביותר מ 99%.

מה המשמעות? ענן אימתני של כוח מחשוב נע ונד בשבוע האחרון בעולם המטבעות תר אחריי בלוקצ'יין שעובד על מערכת הוכחת עבודה (POW) שבו יכולתו הכורים להשקיע את האנרגיה שלהם על מנת להמשיך לייצר רווחים.

חודשים לפני כן קהילת הכורים בשיתוף חסידי POW בעולם הקריפטו כבר עבדה על פיצול מאת'ריום המקורי לשרשרת את'ריום שתשמור על מערכת הוכחת העבודה וקיוו כי יצליחו למשוך חלק מהאקו-סיסטם שנבנה במהלך השנים באת'ריום. השבוע, הפיצול מאת'ריום המבקש לשמור על מערכת הוכחת העבודה הצטייר ככישלון.

ETHW ו-ETHPOW, שהם נגזרים המבוססים על פיצול פוטנציאלי, בישרו את כשלון הפרויקט. הפעילות בהם הייתה השבוע מעטה וחסרת המראה.  מחיר ETHW הוא 1.14% משווי ETH, בעוד שהוא נסחר ב-3% ממחיר ETH בהשקה.

מי שתפס את תשומת ליבנו הוא לא אחר מהגרסה כראשונה של את'ריום הנקראת Ethereum classic (ETC) שפוצל מאת'ריום המוכר לנו כיום אי שם ב 2016 . הבלוקצ'יין עדיין עובד במערכת POW ונשארה קהילה קטנה אך הדוקה למטבע שמזמן היה צריך להפוך היסטוריה.

לצורך המחשה – ETC התחיל את השנה כשערכו שווה ל 1% מערך ETH . היום, הוא עומד על 2.5% מערכו של ETH. ובאופן כללי ETC הביס את רוב השוק בביצועיו במהלך תשעת חודשי 2022.

שימו לב בגרף הבא לנתון ה hashrate של Ethereum classic המתאר את כמות כוח המחשוב של הבלוקצ'יין. העלייה החדה מעידה על הגירה מסיבית של כורים אל המטבע.

Source: Arcane

אך למרות תנועות המחיר וכוח הכרייה הגובר - שעוררו תקווה בקרב רבים , יותר מכל - חשוב להעריך מהי הפעילות הכלכלית שקיימת ב Ethereum classic , במילים עדינות – פעילותו הכלכלית חלשה עד לא קיימת. להלן הנתונים:

TVL (Total Value locked) הוא מדד הבוחן את כמות הכספים הנעולים בחוזה החכם. והוא המדד הטוב ביותר על מנת לקבוע מהי כמות הפעילות הכלכלית במטבע. ערך ה TVL של Ethereum classic עומד כיום על מיליון דולרים בלבד. (במקום ה 120 בשוק). נתון כל כך קטן שניתן להתייחס אליו כזניח. המטבע והבלוקציין עצמו אינו מושך מפתחים, אינו מפתה משקיעים ומשול לספינה שסופה בקרקעית. אך לפעמים, האינטרסים של שחקנים בשוק (הכורים) גדולים מהמציאות. אני רואה בזה כאנומליה ולא סימן לבאות.

לא מפסיקה לרכוש: MicroStrategy תנפיק מניות ב 500 מיליון דולרים להגדלת החזקת הביטקוין

MicroStrategy, חברת פיתוח תוכנה שהפכה למפלצת ביטקוין תאגידית, מתכננת למכור 500 מיליון דולר של מניות כדי לממן רכישות נוספות של ביטקוין. ביום שישי האחרון הוגשה לרשות ניירות ערך בארה"ב בקשה להנפקת המניות, שתהיה ל"מטרות תאגידיות כלליות, כולל רכישת ביטקוין".

העיתוי מעניין, מכיוון שזהו הסימן המוחשי הראשון לכך שהמייסד מייקל סיילור, שהתפטר לאחרונה מתפקיד המנכ"ל כדי להיות יו"ר החברה ולהתמקד ברכישת ביטקוין, באמת לא חוזר בו מהתוכנית הנועזת שלו להפוך את MicroStrategy למחזיקת הביטקוין הגדולה בעולם. מאז 2020, הוא השתמש בכסף שגויס מהנפקות מניות ואג"ח כדי לרכוש כ-130,000 ביטקוין, בשווי של יותר מ-2 מיליארד דולר. המנייה כמובן, מגיבה בהלימה לתנועות הביטקוין.

במחירים הנוכחיים, 500 מיליון דולר שווה 22,500 BTC. זה יגדיל מאזן הביטקוין של החברה לכ- 152,000 BTC. שיהיה כ 0.8% מסך הביטקוין בעולם.

כמה הפסיד סיילור בתוכניתו הנועזת? עד כה ההפסד מסתכם ב 1.2 מיליארד דולר על החזקות הביטקוין בחברה. אך אל תתנו להפסדים לתעתע בכם,  מדובר באחד בגוף המתוחכמים בעולם הזה. מה הם יודעים שגורם להם לקנות דווקא עכשיו סכום משמעותי שכזה? אין לדעת, אך בהחלט שווה לעקוב.

שיאים של הזמנים: כרייה ומינופים

שני פרמטרים הגיעו לשיא של כל הזמנים בשבוע האחרון בהתייחס לביטקוין.

הראשון – ה hashrate – כמות כוח המחשוב שמושקעת באבטחת הביטקוין הגיעה לשיא כל הזמנים וזאת למרות מחירי האנרגיה שעולים בצורה חדה ברחבי העולם.

חברות כריית הביטקוין הציבוריות ממתינות למשלוחים אדירים של מכונות כרייה בחודשים הקרובים. לכמה מהן, כמו Marathon, כבר יש אלפי מכונות כרייה באחסון שרק מחכות לשטחי אחסון וצפויים להעלות את כוח הכרייה באחוזים נוספים. עד סוף השנה – כוח הכרייה עשוי לעלות בעוד כ – 7%.

כמות האנרגיה שצריכה להיות מושקעת בכריית מטבעות עולה, ואיתה גם מחיר הכרייה וזה גורר איזו תלות בעייתית של הכורים שיהפכו רגישים יותר למחיר הביטקוין. עם זאת בשבוע שעבר סקרנו את חברות הכרייה הציבוריות ולמי מהן נשקפת סכנה בטווח הקרוב וראינו שלמעט 2 חברות, השאר עומדות עם כמות מזומנים מספקת על לשרוד עוד כמות זמן נכבדה של "חורף קריפטו".

הפרמטר השני הגיע לשיא כל הזמנים הוא כמות הפוזיציות הפתוחות (Open Interest) בגזרת החוזים הקבועים                 (perpetual futures contracts) בהשוואה למחיר ה BTC  , בשווי נומינלי אנו מדברים על 418,000 BTC .

השיא הקודם היה בפברואר 2020 – בו התמקדו הסוחרים בפוזיציות לונג מה שגרר את היום הקטסטרופלי של 12 במרץ 2020.

היום, ע"פ נתוני coinglass היחס נוטה דווקא לעבר פוזציות שורט (כ 59%) ועדיין ישנה סיבה לדאגה. הפוזציות הללו נושאות עימן עלויות מימון שמצמצמות את טווח הגמישות של הסוחרים.

מה צפוי להזיז את השוק ? – אירועים ששווה לשים לב השבוע

• בתחום הרגולציה – בשבוע שעבר התייחס גרי גנסלר יו"ר הרשות לני"ע האמריקנית למערכות POS בטענה "שהן עשויות להיות מוכרות כחוזה השקעה". אמנם הוא לא ציין מטבע ספציפי אך העיתוי מחשיד – יום אחרי המעבר של את'ריום למערכת POS. האם זה ישפיע על את'ריום? עדיין לא ברור, אך שווה לעקוב.

• החלטת הריבית צפויה ברביעי (9-21) בארה"ב - נכון לשעות הבוקר השוק כבר מנסה לתמחר את האירוע. אחת מהסיבות לבוקר האדום בשוק המטבעות הדיגיטליים.

בהצלחה למשקיעים.

דיסקליימר

החברה בעלת אישור המשך עיסוק מספר 57505 למתן שירות בנכס פיננסי מכוח בקשה לרישיון למתן שירות בנכס פיננסי לרשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון. החברה אינה בעלת רישיון כהגדרתו בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. אין באמור באתר משום ייעוץ ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מס ואין בו משום תחליף לשירותים כאמור המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. אין באמור באתר משום המלצה בנוגע לכדאיות השקעה במטבעות וירטואליים ו/או במוצרים או מכשירים פיננסיים כלשהם ואין בדברים משום הזמנה ו/או הצעה לביצוע פעולות במוצרים הנזכרים. אין באמור כדי להוות התחייבות להשאת תשואה כלשהי. השקעה במטבעות וירטואליים הינה מסוכנת ועשויה לגרום להפסד של מלוא ההשקעה. תחום המטבעות הווירטואליים  כרוך בחוסר וודאות רגולטורי, מיסויי ויישומי על ידי גופים שונים עמם נדרשים יחסי גומלין לצורך ביצוע פעולות